tiistai 26. joulukuuta 2017

Piparikupit

Jouluaterian kruunasivat piparikupit. Paistoin isot perinteisen malliset piparit ylösalaisin käännetyn silikonisen muffinssivuoan päällä ja annoin kuppien jäähtyä rauhassa ennen irrottamista.

Koristelin jäähtyneiden kuppien reunat pikeerillä. En kuitenkaan löytänyt valmiista ohjeista mieleistäni kuppien täytteeksi joten kehittelin valkosuklaatäytteen kakuntäytteenä käyttämieni ohjeiden pohjalta. Pursotin täytteen kuppeihin noin 5 tuntia ennen tarjoilua ja kuppi oli pehmennyt juuri sopivasti jääkaapissa tuona aikana, se oli helppo syödä mutta ei kuitenkaan hajonnut käsiin. Valkosuklaatäytteen päällä joulun väriä piparikuppeihin tuovat granaattiomenan siemenet.

Täyte:

1 dl                   kermaa
100  g               valkosuklaata
200 g                maustamatonta tuorejuustoa
1  rkl                 sitruunamehua
1  tl                   vaniljasokeria
2                       valkuaista
4  rkl                 sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, sekoita maustamattoman tuorejuuston, sitruunamehun ja vaniljasokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma, tuorejuustoseos ja valkuaisvaahto varovasti nostellen. Pursota piparikuppeihin ja koristele haluamallasi tavalla. 

Vinkki: granaattiomenan siemenien irrottamiseen löydät toimivan menetelmän Youtubesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti